تباهگ؛ شکل متفاوتی از طبخ گوشت

0

استان چهارفصل سیستان و بلوچستان با پیشینه غنی در زمینه تاریخ، تمدن و فرهنگ بومی خود، از تنوع غذایی بسیاری برخوردار است. یکی از غذاهای سنتی این منطقه، غذای معروف تباهگ است که با شیوه خاصی تهیه و طبخ می‌شود که مختص مردم این محدوده است. در گذشته مردم بلوچستان گوشت گوسفندانی را که در مناسبات مختلف ذبح می­‌کردند با استفاده از روشی خاص خشک می‌­کردند که بهترین روش نگهداری و استفاده طولانی مدت گوشت بدون نیاز به یخچال محسوب می‌شده و هنوز هم در بین مردم بلوچستان متداول است.

روش تهیه و طبخ تباهگ

از تباهگ به عنوان غذاي مخصوص مردم مكران یاد شده که در دیگر شهرهاي استان سیستان و بلوچستان نیز طرفداران بسیاری حتي در ميان غير بلوچ­‌ها دارد. تباهگ يكي از اصلي­‌ترين و خوش طعم­‌ترین غذاهاي مخصوص سحري مردمان بلوچ در ماه رمضان است که آماده سازی گوشت آن را از نیمه دوم ماه شعبان به مدت یک هفته تا ده روز قبل‌تر آغاز می‌کنند.

روش تهیه گوشت مخصوص تباهگ بدین صورت است که گوشت را به صورت لایه های نازک و ورقه های ظریف پهن تبدیل کرده و پودر انار ترش و نمک را بصورت خمیر درآورده و بر روی لایه­‌های گوشت می­‌مالند. سپس آن را در فضایی سَرباز و در مجاورت تابش آفتاب بر روی طنابی آویزان کرده و به شکلی که هوا و نور کافی به گوشت برسد با پارچه­‌های مخصوص جهت جلوگیری از نفوذ گرد و غبار می‌­پوشانند. پس از خشک شدن گوشت، آنرا در کیسه­‌های پارچه‌­ای و خارج از یخچال نگهداری کرده و آنرا به روش­‌ها و سبک­‌های مختلف با مخلوطي از برنج به صورت استانبلی (استانبلی بلوچی) طبخ مي­‌کنند.

برچسب‌ها

تباهگ

افزودن دیدگاه جدید