بندرانزلی

بندرانزلی

  • کشور
    ایران
  • استان
    گیلان

بندرانزلی

انزلی از مهم‌ ترین بنادر ایران در ساحل دریای کاسپین و یکی از شهرهای مهم استان گیلان است.

این شهر حدود ۴۰ کیلومتر از رشت، مرکز استان گیلان، فاصله دارد و در کرانه‌ی دریای کاسپین واقع شده است. انزلی اولین و بزرگ‌ ترین بندر سواحل جنوبی دریای کاسپین است و از این جهت جزء شهرهای مهم استان گیلان به شمار می‌رود.

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهرستان انزلی ۱۳۹۰۱۶ نفر است. مساحت این شهرستان حدود ۲۹۹ کیلومتر مربع است. انزلی در منطقه‌ای پست واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۶ متر است. این شهرستان جزء پرباران‌ترین مناطق کشور محسوب می‌شود.

بندرانزلی از مجهزترین و مدرن‌ ترین بنادر حاشیه‌ی جنوبی دریای کاسپین است. با توجه به این که بندرانزلی در محدوده‌ی منطقه‌ی آزاد قرار دارد تسهیلات و امکانات ویژه‌ای را در اختیار بازرگانان و سرمایه‌ گذاران قرار داده است و می‌توان آن را از مهم‌ ترین بنادر حاشیه‌ی جنوبی دریای کاسپین دانست.

مردم این شهر پیرو مذهب شیعه هستند اما اقلیت‌های دیگری همچون مسیحیان نیز در بندرانزلی زندگی می‌کنند. بیشتر مردم انزلی به زبان گیلکی صحبت می‌کنند و بقیه آذری‌زبان هستند. ماهیگیری و کشاورزی، به خصوص کاشت برنج از مشاغل سنتی رایج در شهرستان انزلی است.

ساحل دریا و تالاب انزلی از مهم‌ ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر هستند. تالاب انزلی میزبان لاله‌ی مردابی و نیلوفرهای آبی است که در زمان شکفتن، چهره‌ی جذابی به این تالاب می‌دهند.

 برج ساعت، پل انزلی و پل غازیان از دیگر دیدنی‌های این شهر هستند. کاخ میان پشته جزء آثار تاریخی شهر انزلی است که اکنون به موزه نظامی تبدیل شده است. گورستان لهستانی‌ها نیز یادگاری از دوران جنگ جهانی دوم و محل دفن مهاجران لهستانی است که پس از حمله‌ی نازی‌ها به لهستان از این کشور گریختند و به ایران آمدند.

بلوار ساحلی یا بوستان ساحلی بندرانزلی از دیگر نقاط دیدنی این شهر است که چشم‌انداز زیبایی به دریای کاسپین و تاسیسات بندری این شهر دارد.

بندرانزلی تابستان‌هایی گرم و مرطوب و زمستان‌هایی معتدل دارد. میانگین رطوبت سالانه نیز در این شهر بالاست.

ماهی از مهم‌ترین سوغاتی‌های خوراکی شهرستان بندرانزلی است. زیتون، سیر و انواع ترشی‌ها و سبزیجات محلی جزء دیگر سوغاتی‌های این شهرستان هستند.

غذاهای محلی استان گیلان در بندرانزلی نیز طبخ می‌شوند. باقالی قاتق، ترشه تره، میرزا قاسمی، آلو مسما و سیرقلیه از پرطرفدارترین غذاهای محلی این شهر هستند. مردم این شهر از ترشی‌های مختلفی نیز در کنار غذا استفاده می‌کنند که از میان آنها می‌توان به سیرترشی، بادمجان ترشی و شلغم ترشی اشاره کرد.

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
عکس
شما میتوانید 3 عکس بارگذاری نمایید.
محدودیت حجمی 5 مگابایت است.
پسوند‌های مجاز: png jpg jpeg.
عکس شما باید بزرگتر از 500x500 باشد. و عکس‌های بیش از 2000x2000 کوچک می‌شوند.
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.