تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی با طعمهای بینظیر در این استان شده است. باقلا قاتق یکی از مشهورترین و لذیذترین غذاهای محلی و سنتی گیلان و شهرهای شمال ایران است که در شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد. این خورش به اسامی مختلفی نظیر باقالا قاتق، باقالا خورش و خورش گل در چمن معروف است. باقلا قاتق یکی از محبوبترین غذاهای گیلانی به شمار میرود که گاه به عنوان پیش غذا نیز میل میشود و به سبب استفاده از تخم مرغ و لوبیا در آن، سرشار از پروتئین است.
این خورش خوش عطر، غذایی ساده و خوش طعم است که ماده اصلی آن لوبیای کشاورزی یا لوبیای رشتی است که در گویش گیلکی به آن پاچ باقالا میگویند؛ نوعی باقالی یا لوبیای مخصوص محلی شمال ایران. باقلاقاتق ترکیبی از لوبیای رشتی به همراه سیر، شوید، ادویه جات و روغن است و پس از جا افتادن خورش، روی آن تخممرغ میشکنند. این خورش لذیذ همراه با پلو یا همان کَتِه معروف گیلانی، سیرترشی، زیتون پرورده، ماهی شور، ماست و خیار سرو میشود. باقلا قاتق به سبب سادگی و هزینه کم مواد اولیه آن غالبا در سفره غذایی مردم شمال کشور یافت میشود و محبوبیت بسیاری دارد. شما میتوانید این خورش را در رستورانهای سنتی شمال کشور میل کنید.