غذایی لذیذ با لوبیای رشتی

0

تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی با طعم‌های بی‌نظیر در این استان شده است. باقلا قاتق یکی از مشهور­ترین و لذیذترین غذاهای محلی و سنتی گیلان و شهرهای شمال ایران است که در شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد. این خورش به اسامی مختلفی نظیر باقالا قاتق، باقالا خورش و خورش گل در چمن معروف است. باقلا قاتق یکی از محبوب­‌ترین غذاهای گیلانی به شمار می‌­رود که گاه به عنوان پیش غذا نیز میل می­‌شود و به سبب استفاده از تخم مرغ و لوبیا در آن، سرشار از پروتئین است.

مواد تشکیل دهنده باقلاقاتق

این خورش خوش عطر، غذایی ساده و خوش طعم است که ماده اصلی آن لوبیای کشاورزی یا لوبیای رشتی است که در گویش گیلکی به آن پاچ باقالا می­‌گویند؛ نوعی باقالی یا لوبیای مخصوص محلی شمال ایران. باقلاقاتق ترکیبی از لوبیای رشتی به همراه سیر، شوید، ادویه جات و روغن است و پس از جا افتادن خورش، روی آن تخم‌مرغ می‌شکنند. این خورش لذیذ همراه با پلو یا‌‌ همان کَتِه معروف گیلانی، سیرترشی، زیتون پرورده، ماهی شور، ماست و خیار سرو می‌شود. باقلا قاتق به سبب سادگی و هزینه کم مواد اولیه آن غالبا در سفره غذایی مردم شمال کشور یافت می‌شود و محبوبیت بسیاری دارد. شما می‌توانید این خورش را در رستوران‌های سنتی شمال کشور میل کنید. 

برچسب‌ها

باقلا قاتق

افزودن دیدگاه جدید