قلیه ماهی؛ ترش و خوشمزه

0

غذاهای محلی و سنتی مناطق جنوبی جایگاه مهمی در فرهنگ غذایی ایران دارند و بسیاری از آنها در سفره‌های روزمره اکثر ایرانیان می‌درخشند. با توجه به مقتضیات آب و هوایی سفره جنوبی‌ها آنها را برای زندگی در شرایط گرم و مرطوب آماده می‌کند و ماهی از این نظر دارای فواید بسیاری است. آب‌های گرم موجود در مناطق جنوبی ایران، منابع خوبی برای تهیه انواع ماهی‌های لذیذ است که با هر کدام از آنها می‌توان غذاهای خوشمزه‌ای تهیه کرد.  قلیه ماهی یکی از معروف ترین غذاهای سنتی بسیار لذیذ، ارزشمند و با ارزش غذایی بالا است که در اکثر مناطق جنوبی و تا حدودی در سایر شهرهایی ایران بسیار محبوب بوده و به روش های تقریبا مشابهی توسط خانواده ها طبخ می ­شود.

همه ماهی‌های قلیه

قلیه ماهی در واقع نوعی خورش تند است که ماهی نقش مهمی در آن ایفا می‌‍­کند. در تهیه قلیه از گوشت ماهی­‌هایی نظیر ماهی شیر یا هر ماهی دیگر جنوب مانند هامور، شوریده، سنگسر، راشکو، حلوا سیاه از ماهی هایی که استخوان کمی دارند و در برخی مواقع نیز از میگو به همراه سبزی هایی نظیر گشنیز و شنبلیله، پیاز، فلفل، زردچوبه، سیر، روغن، رب گوجه­فرنگی استفاده می ­شود. تَمر هندی نیز در هنگام طبخ این غذا تا حدی سبب ایجاد طعمی ترش در قلیه ماهی می­ شود. این غذا به سبب دارا بودن سبزی و سیر، غذایی خوش طعم، خوش عطر و خوش رنگ است. این غذا را می توان به تنهایی و با نان میل کرد ولی بهتر است به همراه پلو سرو شود.


افزودن دیدگاه جدید