ردپای کویر در سبزی پلوی سمنانی

0

غذاهای محلی پرانرژی و پُراَدویه‌­ی استان سمنان رنگ و بویی از اقلیم، فرهنگ و سبک زندگی مردمان کویری آن منطقه از ایران را در خود جای ‌داده است. با توجه به عادات غذایی این استان، در میان غذاهای مختلف، سبزی‌پلو غذای محبوب و پرطرفدار سمنانی‌­ها به شمار می‌آید که در اکثر نقاط سمنان با تفاوت های اندکی در بین اکثر خانواده ها طبخ می­‌شود.

وجه تمایز سبزی پلوی سمنانی‌ها

با توجه به اینکه در اکثر مناطق ایران سبزی پلو به انواع مختلف تهیه و به طور معمول با ماهی سرو می­‌شود، در سمنان سبزی پلو نوع متفاوتی دارد. این غذای بومی و سنتی با مخلوطی از برنج، چندین نوع سبزی (گشنیز، تره، شوید، جعفری و...)، عدس، لوبیای چشم بلبلی، گوشت، سیر، زعفران، پیاز، نمک و فلفل و به همراه صیفی‌جاتی نظیر بادمجان، سیب‌زمینی،گوجه‌فرنگی، چغندر، گاه اسفناج و غیره تهیه می‌شود. تکه های گوشت، بادمجان، گوجه و بقیه مخلفات غذا در لا به لای پلو قرار گرفته و با ریختن روغن محلی روی آن سرو می­‌شود. طعم و عطر این غذا به سبب سبزیجات به کار رفته در این پلو است. این غذا ته دیگی قطور داشته و سمنانی ها آن را فقط با ترشی مخلوط و شور، همچنین در صورت تمایل به همراه ماست و یا سالاد سبزیجات میل می‌­کنند.


افزودن دیدگاه جدید