فرهنگ و هنر

موزه‌ها

  • موزه ملک

    موزه ملک

    موزه-کتابخانه ملک، گنجینه‌ای مهم از پیشینه فرهنگی و هنری ماندگار ایران است. این مجموعه که با سرمایه حاج...

  • موزه سنندج

    موزه سنندج

    موزه‌ی سنندج در بخش بيروني يكي از بناهاي دوره­ ی قاجار داير شده است . اين بنا به...

  • موزه چهارسوق ساوه (مرکزی)

    موزه چهارسوق ساوه (مرکزی)

    موزه‌ی چهارسوق ساوه در ساختمانی گنبدی شکل که با نام گنبد چهارسوق و یا تکیه‌ی چهار‌سوق نیز شناخته...

  • موزه گرمابه و تاریخ شهر فاروج (خراسان شمالی)

    موزه گرمابه و تاریخ شهر فاروج (خراسان شمالی)

    موزه-گرمابه فاروج در سال 1388 خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و چندی بعد با کاربری...

  • موزه تاریخ طبیعی بیرجند

    موزه تاریخ طبیعی بیرجند

    موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند در سال بر اساس تصمیم اتخاذشده در سال 1381 در محل باغ شوکت‌آباد بیرجند راه‌اندازی شد. برپایی این موزه حاصل مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه شهر بیرجند، هیئت امنای عمارت و باغ شوکت آباد بود. موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند بعد از موزۀ شهدا دومین موزه‌ای است که با مشارکت دیگر سازمان‌های دولتی در این شهر تأسیس می‌شود. مرمت و سازماندهی عمارتی که امروزه موزه در آن واقع شده از سال 1378 آغاز شد و در سال 1382 به پایان رسید.

    صنایع دستی

    اساطیر و مشاهیر

    • سهروردی(زنجان)

      سهروردی(زنجان)

      شهاب­ الدین سهروردی ملقب به شیخ اشراق و شیخ شهید مهمترین نماینده تفکر فلسفی در قرن ششم است....

    • نظامی گنجوی

      نظامی گنجوی

      نظامی‌گنجوی شاعر بلندآوازه‌ی اواخر سده‌ی ششم و اوایل سده‌ی هفتم هجری قمری است. او در خانواده‌ای معمولی در...

    • بیژن جلالی

      بیژن جلالی

      بیژن جلالی شاعر و ادیب ایرانی به سال 1306 هجری شمسی در تهران متولد شد. پدرش ابراهیم جلالی...

    • محمد قریب

      محمد قریب

      محمد قریب به سال 1288 هجری شمسی در تهران متولد شد. دوران ابتدایی را در دبستان سیروس و...

      رقص و بازی‌های محلی

      غذای ایرانی

      • طعم لذیذ جگروز

        طعم لذیذ جگروز

        جگرِ کبابی یکی از محبوب­ترین غذاها در تمام نقاط ایران است و جگروُز نوعی از جگر کبابی است...

      • بریونی (بریانی)

        بریونی (بریانی)

        یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ اصفهان که سابقۀ پخت آن در این شهر حداقل به زمان صفویه می‌رسد، بریانی است.

      • آش ترش زنجان

        آش ترش زنجان

        آش ترش از معروفترين آشهاي سنتي استان زنجان است

      • عدس پلو

        عدس پلو

        عدس پلو یکی از غذاهای بسیار محبوب در سفره ایرانی است عطروطعم جادویی برنج ایرانی کنار طعم جذاب عدس و بقیه مواد مورد استفاده در این غذا لذت بی‌نظیری را برای مهمان‌ها به ارمغان می‌آورد.

      • بستنی سنتی

        بستنی سنتی

        بستنی سنتی یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین دسرهای خوشمزه و سنتی ایران است که در همه‌جا طرفداران بسیاری دارد. در تهیه این بستنی دل‌چسب از موادی نظیر شیر، تخم مرغ، زعفران، گلاب، شکر، وانیل و آرد ثعلب، خامه و پسته استفاده می‌شود.

        لباس محلی


        افزودن دیدگاه جدید