فلسفه نامگذاری کباب سرداشی

0

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران، در غرب کشور با فرهنگ غنی و آداب غذایی خود، از تنوع غذایی بسیاری برخوردار است. کباب سرداشی همدان یکی از غذاهای سنتی و خاص این استان است که طرفداران بسیاری را نه تنها در همدان، بلکه در سراسر ایران از آن خود کرده است. این کباب از معروف­ترین­ و محبوب­ ترین کباب های لذیذ و اشتها آور با عطر و طعمی خوش است که بخشی از فرهنگ و سبک و سیاق زندگی مردم این منطقه را به تصویر می‌‍کشد.

مواد تشکیل دهنده کباب همدانی

سرداشی غذای محلی بسیار قدیمی و ارزشمند همدان، بیشتر در مهمانی­ ها سرو می­شود. این کباب به صورت ترکیبی از؛ گوشت گوسفند، پیاز، سیب‌زمینی، فلفل سبز، نمک، ادویه و گوجه‌فرنگی تهیه‌ شده و در گذشته، پس از ترکیب آن‌ها با یکدیگر، به سبب عدم وجود وسایلی نظیر فِر، آن ‌را به نانوایی سنگکی برده تا آن را به اصطلاح سرداش بگذارند تا با حرارت تنور طبخ شود. از این رو، این غذا به سرداشی یعنی طبخ شده روی سنگ معروف گردید. پس از آماده شدن این کباب خوش طعم آن را با نان و یا پلو و مخلفاتی نظیر پیاز، لیمو، سبزی خوردن و دوغ سرو می­ کنند.

برچسب‌ها

کباب سرداشی همدان

افزودن دیدگاه جدید