طعم لذیذ جگروز

0

جگرِ کبابی یکی از محبوب­ترین غذاها در تمام نقاط ایران است و جگروُز که نوعی از جگر کبابی است نیز یکی از غذاهای پرطرفدار در استان­‌های ایلام و لرستان به ­شمار می‌­رود. مشابه این غذا در نقاطی از دنیا نظیر افریقای جنوبی با طعم­ و سبک متفاوت طبخ می‌شود.

شیوه طبخ جگروز

جگروز در واقع تکه های جگری است که با نمک مزه دار شده و با یک لایه‌­ی نازک از چربی که در شکم گوسفند نیز به دور جگر پیچیده شده است تهیه می‌شود. به این لایه چربی وُز گفته می‌شود که دور جگر پیچانده شده، به سیخ کشیده و روی زغال با حرارت ملایم کباب می­‌شوند. گاه جگرها را ابتدا کباب کرده و بعد از نیم پز شدن از روی حرارت برداشته و وز را دور آن پیچیده و دوباره روی حرارت می گذارند. بدین ترتیب وُز کم کم آب شده و جذب جگر می‌‍­شود و به سبب ماهیت چرب آن، تکه‌های جگر پس از کباب شدن طعم و عطری فوق العاده‌ به خود می­‌گیرند. پس از پخت جگروز، لیموترش‌ را روی جگرها چکانده و آن را گرم، همراه گوجه فرنگی، با نان یا برنج و با مخلفاتی نظیر؛ ریحان، فلفل و دوغ سرو می­‌کنند.

برچسب‌ها

ایلام لرستان

افزودن دیدگاه جدید