غذای ایرانی

غذای ایرانی

کوفته تبریزی

عادات غذایی مردم استان آذربایجان شرقی، بیانگر فرهنگ، نگرش و البته میزان درآمد افراد منطقه ی شمال غرب ایران به شمار می رود. کوفته تبریزی یکی از مشهورترین غذاهای محلی و سنتی استان آذربایجان شرقی و به طو...

کله پاچه

کله پاچه یکی از غذاهای مورد علاقه‌ ی ایرانیان است که معمولاً در رستوران‌ های خاصی به نام کله‌ پزی یا طباخی سِرو می ‌شود. کله پاچه علاوه بر طباخی‌ ها در خانه‎‌ های ایرانی نیز طبخ می ‌شود. این غذای سنتی...

کباب بختیاری

غذاهای سنتی و محلی اقوام بختیاری در استان چهارمحال و بختیاری همچون فرهنگ و آداب و رسوم و نوع خاص زندگی آنان یعنی کوچ نشینی از اهمیت بالایی برخوردار است. پخت انواع كباب در این میان این قوم متداول است. ...

خورش فسنجان

خورش فسنجان یکی از قدیمی ترین غذاهای اصیل و سنتي ايران به شمار می رود كه در هر منطقه، بنا به سلایق مختلف طبخ می شود. این خورش یکی از غذاهای مجلسی ایران محسوب می شود که در تمام فصول و اغلب در زمستان طر...

قلیه ماهی

غذاهای محلی و سنتی مناطق جنوبی ایرانجایگاه مهمی در فرهنگ غذایی کشوردارند. در این مناطق غذاهای بسیاری متناسب با شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب جنوب ایران وجود دارد. زندگی در شرایط سخت و گرما و رطوبت طاقت...

اکبرجوجه

غذای سنتی خاص یک منطقه گاه در نام خود نشانی از خاستگاه، اصالت و یا شخصی که مُبَدع آن خوراک بوده دربردارد و گاه چنان با اقبال مردم مواجه می شود که به عنوان بِرَند غذایی آن منطقه مطرح می ‌شود. «اکبر جوج...

دنده کباب

استان کرمانشاه یکی از استان های غربی و از پرجاذبه ترین مناطق ایران است که دارای تنوع غذایی بسیاری است. دنده کباب به عنوان یکی از کباب های اصیل، نام آشنا، خوش طعم و رسمیِ ایران و از پرآوازه ترین، لذیذت...

قیمه نثار

استان قزوین به سبب موقعیت فرهنگی، جغرافیایی و آب و هوایی منحصر به‌ خود همانند دیگر شهرهای ایران از تنوع غذایی بومی و محلی بسیاری برخوردار است. یکی از معروف‌ ترین و در عین حال محبوب‌ ترین غذاهای سنتی ا...

سرداشی

استان همدان در غرب کشور به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران با فرهنگ غنی و آداب غذایی منحصر به خود از تنوع غذایی زیادی برخوردار است. کباب سرداشی همدان یکی از غذاهای سنتی خاص این استان است که طرفداران ب...

جگروز

جگرِ کبابی یکی از محبوب ترین غذاها در تمام نقاط ایران است و جگروُزکه نوعی از جگر کبابی است نیز از غذاهای پرطرفدار در استان های ایلام و لرستان به شمار می رود. مشابه این غذا در نقاطی از دنیا نظیر آفریقا...