لردگان

لردگان

  • کشور
    ایران
  • استان
    چهارمحال و بختیاری
  • جمعیت
    40,528
  • مساحت
    3,420 km²

لردگان

لردگان یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری‌ست و دسترسی خوبی به استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان دارد.

 لردگان در دشتی میان رشته‌ کوه‌ زاگرس قرار گرفته است. میانگین ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۱۷۰۰ متر و اقلیم این شهر نیمه‌مرطوب گرم همراه با زمستان‌های نیمه‌سرد است.

همسایه‌های شمالی لردگان بروجن و اَردَل هستند. از جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد راه دارد. از شرق به استان اصفهان و از غربی به استان خوزستان می‌رسد. فاصله‌ي آن از مرکز استان یعنی شهرکرد 160 کیلومتر و از تهران حدود 650 کیلومتر ا‌ست.

پنج شهر لردگان، آلونی، مال‌خلیفه، سردشت و مُنج تابع شهرستان لردگان هستند. همچنین بخش‌های مرکزی، منج، فلارد، خانمیرزا، رودشت و نیز دهستان‌های سردشت، دودرا، ریگ، میلاس، ارمند، خانمیرزا، جوانمردی، پشتکوه، فلارد، منج و بارز از توابع لردگان به‌شمار می‌روند.

باوجود زمستان‌های سرد این منطقه، بهترین زمان سفر به لردگان بهار و تابستان است. در این ناحیه جاذبه‌های گردشگری فراوانی دیده می‌شود. چشمه برم، آبشار آتشگاه و جنگل‌های بلوط از پرطرفدارترین دیدنی‌های لردگان هستند. تپه باستانی کُندُر که محلی‌ها تل کندر به آن می گویند، در بخش فلارد و روستای کندر قرار گرفته است.

طبیعت‌گردهای بسیاری در حاشیه‌ی رودخانه‌های خِرسان، مُنج، اَرمَند و سد کارون ۴ گشت‌وگذار می‌کنند. دره تنگ زندان، هزار دره، چشمه سندگان در روستای سندگان،‌ پارک جنگلی پَروَ‌َز، چشمه میلاس و گنبد نمکی باغ بهزاد ازجمله جاذبه‌های گردشگری لردگان محسوب می‌شوند.

در این شهر غذاهای محلی مانند کباب بختیاری، آش کاردی یا آش کارده، پلو ماش، کال جوش، پرورد دوغ و کاچی شیر پخته می‌شود.

اُماج مانند آش پخته می‌شود و در آن عدس، آرد، سبزی آش و اسفناج زیاد می‌ریزند. اُترشی که در تابستان‌ها محبوب‌تر است از انار خشک، مغز گردو و بادام، برگه زرد‌آلو، خرما و آرد درست می‌شود. رِکو شباهت زیادی به هلیم دارد و آن‌را با گوشت و برنج و زیره درست می‌کنند. شله بریان که میان سرماخورده‌ها محبوب است، با گوشت، برنج، نخود و عدس تهیه می‌شود.

صنایع‌دستی که مردم این شهر می‌بافند شامل فرش، گلیم و جاجیم است. می‌توان از لردگان لباس محلی سوغات خرید. نان تیری نان محلی مردمان بختیاری به‌شمار می‌رود و پختش در این شهر هم متداول است. لبنیات محلی به‌ویژه کشک، روغن محلی، برنج، کُلخونگ و رب انار نیز سوغات لردگان به‌حساب می‌آیند.

مردم لردگان شب عید نوروز سبزی پلو با ماهی می‌خورند، و در سال نو به یاد درگذشتگان خانواده، شیربرنج و خرما خیرات می‌‌دهند. به این رسم علفه می‌گویند.

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
عکس
شما میتوانید 3 عکس بارگذاری نمایید.
محدودیت حجمی 5 مگابایت است.
پسوند‌های مجاز: png jpg jpeg.
عکس شما باید بزرگتر از 500x500 باشد. و عکس‌های بیش از 2000x2000 کوچک می‌شوند.
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.