رفتن به محتوای اصلی

سپیدان

کشور
ایران
جمعیت
91,049
منطقه
2846
موقعیت زمانی
IRDT

سپیدان

19
ابرهای پارچه پارچه شده

ابرهای پارچه پارچه شده

6°c

71%

06:11

17:11

سپیدان در بخش سردسیری استان فارس و در جنوب غربی ایران قرار گرفته است. همچنان که از نام این شهر برمی‌آید، سپیدان با بیش از ۳۰۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا، به زمستان‌های سرد و قله‌ها و دامنه‌های پربرف شناخته می‌شود.

این شهر، یکی از بزرگ‌‌ترین پیست‌های ورزش‌های زمستانی را در زاگرس جنوبی در خود جای داده است و در زمستان‌ میزبان گردشگران بسیاری از مناطق دور و نزدیک است.

سپیدان در دامنه‌ی کوه‌های زاگرس، در شمال غرب شیراز و در مسیر شیراز به یاسوج قرار دارد. این شهرستان از سه بخش مرکزی، همایجان و بیضا تشکیل شده است.

مردم سپیدان به گویش اردکانی از گویش‌های زبان پهلوی صحبت می‌کنند. این گویش از گویش‌های قدیمی زبان فارسی است که شباهت‌های زیادی به گویش‌های زبان لری دارد و به جز مردم این منطقه، در بخش‌هایی از استان فارس و خوزستان هنوز زنده است.

جا‌‌ذبه‌های فراوان گردشگری، نزدیک بودن به مرکز استان و فراوانی منابع آب‌ شیرین، موقعیت‌های سرمایه‌گذاری مناسبی در شهر سپیدان ایجاد کرده است. افزون بر منابع مالی حاصل از صنعت توریسم، کارخانه‌های تولید کامپوزیت، آب معدنی، کبریت، لوازم آرایش و پوشاک رکن‌های اقتصادی این شهر کوچک را تشکیل می‌دهند.

طبیعت کوهستانی و قله‌های برف‌گیر در کنار آبشارها، چشمه‌سارها و آب‌گیرها از جاذبه‌های اصلی این منطقه‌اند. دو پیست اسکی بزرگ پولادکف و تربیت‌بدنی، در زمستان میزبان هزاران نفر از علاقه‌مندان به ورزش‌های زمستانی است. آبشارهای مارگون، چیکان و مورزیان، تنگه تیزاب، غوره‌ دان، تنگ آب‌سرد و تنگ بغدیون، دریاچه برم فیروز و دریاچه برم شش‌پر، از دیگر جاذبه‌های این شهر خوش‌آب وهوا هستند.

اگر به سفرهای زمستانی و تماشای مناظر زیبای زمستان علاقه‌مند باشید، زمستان فصلی بسیار مناسب برای سفر به سپیدان و لذت بردن از زیبایی‌های مناطق پوشیده از برف است. اما اگر از طبیعت سرسبز، آبشارهای بی‌نظیر و چشمه‌های جوشان لذت می‌برید، بهار و تابستان سپیدان بهترین فصل برای سفر کردن به این منطقه است.

یکی از خوراکی‌های محلی این شهر، گوشت فرآوری شده‌ای به نام قُرمه است که در حقیقت حاصل فرآیندی‌ست که در گذشته برای نگه‌داری طولانی مدت گوشت به کار می‌رفته است. در این روش گوشت را در چربی حاصل از دُنبه گوسفند سرخ و آن را در پوست گوسفند نگه‌داری می‌کنند. سپس گوشت را در زیر زمین یا محلی خنک قرار می‌دهند. این روش جایگزینی مناسب برای فریزکردن یا نمک‌‌سود کرده بوده است.

خوراکی مشهور دیگر این منطقه آش بَنه است که ترکیب اصلی آن میوه‌ی نارَس پسته‌ی کوهی‌ است که در زبان محلی بنه خوانده می‌شود. آش کارده، آش دوغ، آش ماست، پلوهکل، نان کلک و دوپیازه از دیگر خوراکی‌های ویژه‌ی سپیدان است.

انواع میوه و خشکبار، صنایع دستی، گیاهان و ادویه‌های خودرو و پسته‌ی ‌کوهی (بنه) سوغاتی‌های است که گردشگران در سفر به سپیدان از این شهر تهیه می‌کنند.


افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.