رفتن به محتوای اصلی

قیمه نثار

28

استان قزوین به سبب موقعیت فرهنگی، جغرافیایی و آب و هوایی منحصر به‌ خود همانند دیگر شهرهای ایران از تنوع غذایی بومی و محلی بسیاری برخوردار است. یکی از معروف‌ ترین و در عین حال محبوب‌ ترین غذاهای سنتی این منطقه قیمه نثار است.  قیمه نثار غذایی خوش رنگ، خوش طعم و خوش عطر است که غذایی تشریفاتی محسوب شده و اغلب در مراسمات ویژه و مهم، مهمانی‌ های بزرگ خانوادگی، عروسی ‌ها، ایام عید، دید و بازدیدها و غیره تهیه و سرو می ‌شود.

قیمه نثار غذایی پرهزینه است و با موادی نظیر برنج آب‌کش شده، گوشت گوسفند، پیاز، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال، زعفران،  دارچین، هل، نمک، شکر، گلاب، رب گوجه‌ فرنگی و برخی از ادویه‌ های خوش عطر و طعم مخصوصِ قیمه نثار تهیه می‌ شود. شیوه‌ ی پخت این غذا به‌گونه‌ ای است که گوشت و انواع خلال ها را با برنج مخلوط می کنند، به این صورت که گاه گوشت را به همراه برنج دم کرده و گاه پلو و مواد را جداگانه آماده می‌ کنند و گوشت را لابه لاي پلو ریخته و سپس  با انواع خلال روي آن را تزئين می کنند. این غذا را معمولا همراه با سبزی خوردن و ماست سرو می کنند.

 

 

 

سایر مطالب
  • آش رشته
    آش رشته
  • قلیه ماهی
    قلیه ماهی

افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.