رفتن به محتوای اصلی

شش انداز

1

شش انداز از جمله غذاهاي سنتي استان زنجان است. در استان زنجان رسم بر آن است كه اين غذا در روز چهاشنبه سوري طبخ می شود. مواد مورد استفاده در این غذا شامل : پیاز، کشمش، زرشک، پودر گردو، تخم مرغ ، خرما ، زعفران و نمک، سرکه و شیره است. 
چاشني مورد استفاده با اين غذا همان سركه و شيره است كه در حين پخت به آن اضافه مي‌شود.
روش پخت اين غذاي خوشمزه  به اين صورت است:
اول پياز را خلالي كرده و سرخ مي‌كنند سپس خرما را كه از قبل شسته‌ شده به دو قسمت تقسيم مي‌كنند . همه مواد اوليه را باهم مخلوط كرده و در نهايت تخم مرغ‌ها را اضافه مي كنند و كاملاً اين مواد را هم مي زنند . در ماهيتابه روغن ريخته و صبر مي كنند تا روغن داغ شود.  مواد آماده شده را داخل ماهيتابه ريخته  و شعله را خيلي كم مي‌كنند تا كاملاً پخته شود و در نهايت چاشني شيش انداز را كه همان سركه و شيره است به آن اضافه مي‌كنند و اجازه مي دهند تا كاملاً دم بكشد . حالا غذا جا افتاد آماده سرو است. مدت زمان لازم براي پخت كامل اين غذا حدود 5/1 ساعت مي‌باشد
در اين غذا مي‌توان كشمش را حذف كرد و فقط زرشك را به عنوان ماده اوليه به كار برد. اين روش براي افرادي كه به دليل مزه شيرين نمي‌توانند اين غذا را مصرف كنند مناسب است..
از خواص درماني اين غذا  مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
براي كسانيكه داراي  طبع سرد هستند بسيار مفيد است چون اين غذا به دليل مواد استفاده شده در آن فوق‌العاده گرم بوده و همينطور براي كساني كه داراي فشار خون پايين هستند خيلي مفيد است.


افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.