رفتن به محتوای اصلی

بزقرمه

29

منطقه ی کویری استان کرمان در کنار همه ی جاذبه‌ های فرهنگی خود ‌دارای غذاهای سنتی و محلیِ پرطرفدار بسیاری است. در کرمان نوعی غذای محلی به نام‌ بزقرمه طبخ می ‌شود‌ که مردم این استان در همه ی شهرها، بخش‌ ها و دهستان‌ های این منطقه آن را تهیه می‌ کنند. بزقرمه یکی از غذاهای معروف، با طعمی فوق العاده و نامی عجیب است. این غذا به سبب وجود گوشت بسیار لطیف و خوشمزه ‌ی بزغاله در ترکیب خود به این اسم نامیده‌ شده است، اما امروزه اغلب از گوشت گوسفند در طبخ آن استفاده می شود. این غذای محبوب همچنان در بین مردم کرمان از رونق بسیاری برخوردار است و اغلب در جمع‌ های خانوادگی و خودمانی برای وعده‌ ی نهار طبخ می شود.

غذای لذیذ بزقرمه از موادی نظیر نخود، پیاز، گوشت بدون استخوان، کشک، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه شده است. لزوم خیساندن نخود از شب قبل، مدت زمان طبخ این غذا را طولانی کرده است. پس از اتمام زمان پخت و آماده شدن بزقرمه، آن را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ، نعناع داغ و محلول زعفران تزئین می‌ کنند. مردم کرمان این غذای سنتی را به صورت خورش با نان یا برنج به همراه خرمای منطقه ی بم و سبزی محلی سرو می‌ کنند.

 

 

 


افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.