رفتن به محتوای اصلی

اکبرجوجه

25

غذای سنتی خاص یک منطقه گاه در نام خود نشانی از خاستگاه، اصالت و یا شخصی که مُبَدع آن خوراک بوده دربردارد و گاه چنان با اقبال مردم مواجه می شود که به  عنوان بِرَند غذایی آن منطقه مطرح می ‌شود. «اکبر جوجه» یکی از این برندهای غذایی معروف در شمال ایران است که نام آن از نام حاج علی اکبر کلبادی ابداع کننده و موسس رستوران های اکبر جوجه در مازندران گرفته و ثبت شده است. این رستوران های زنجیره ای از قهوه‌خانه ای کوچک در جاده‌ ی قدیم شهرستان گلوگاه در شرق استان مازندران شروع شد که خوراک جدید و ویژه ای با استفاده از جوجه های محلی ارائه می‌ کرد. در این قهوه‌ خانه، جوجه‌ ها با نمک، فلفل و لیمو ترش طعم دار شده و در روغن فراوان سرخ و طلایی می ‌شد و به همراه برنج زعفرانی خوش عطر شمال و رب انار (به عنوان چاشنی غذا) به مشتریان عرضه می ‌شد. این غذا برخلاف جوجه کباب زعفرانی، پیاز و زعفران ندارد، اما در صورت تمایل از زعفران و پیاز هم استفاده می شود. به همراه این غذا نوشیدنی هایی نظیر دوغ نیز سرو می شود.

اکبر جوجه، این غذای ارزشمند و لذیذ در اصل مختص استان‌های مازندران و گلستان بوده است، اما امروزه رستوران های اکبرجوجه در تمامی مناطق ایران، نظیر تهران، سمنان، خراسان شمالی و غیره شعبه دارد. اکبر جوجه علاوه بر رستوران ها در منازل اکثر خانواده های شمال ایران و نیز به صورت پراکنده در سایر نقاط ایران تهیه و طبخ می شود.

 


افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.