آش ترش زنجان

3

آش ترش از معروفترين آشهاي سنتي استان زنجان است كه البته ثبت ملي هم شده. اين غذاي پرطرفدار از زمان‌هاي قديم در مناطق مختلف استان پخته مي‌شده و در حال حاضر نيز طبخ مي شود. از گذشته رسم بر اين بوده هنگامي كه اقوام و آشنايان و دوستان دور هم جمع مي‌شدند اين آش پخته و استفاده مي‌شده و همان رسم در حال حاضر نيز باقي است. اين آش در ايام ماه صفر و به صورت نذري نيز پخته مي‌شود. تركيبات اين غذاي لذيذ و خوشمزه شامل: 
گوشت چرخ کرده، سبزی آش (تره- جعفری- گشنیز- برگ چغندر- شوید)، نخود، لوبیا، عدس،  پیاز ، رشته آش، زردآلو و آلو خشک، هويج، سیب زمینی، آلبالو خشک، انواع مغزها (فندق- پسته- گردو)، نعناع خشک، روغن (ترجیحاً روغن حیوانی)، نمک، فلفل و زردچوبه ، سرکه و شیره، رب گوجه فرنگی،  سیر مي باشد.                                                          
اين آش به دليل حجم و نوع مواد اوليه استفاده شده حاوي انواع ويتامين‌ها  بوده و زردآلوي استفاده شده در اين غذا منبع مناسب از مواد مغذي است به همين خاطر به عنوان يك غذاي كامل محسوب مي‌شود. اين آش داراي خاصيت گرم بوده و در ايام سرد سال به وفور مورد استفاده قرار مي‌گيرد. باوجود اينكه آش ميوه در برخي استان‌ها نيز پخته مي‌شود ولي تركيب اصلي و مواد اوليه مورد استفاده در آش ترش باعث مي‌شود از لحاظ طعم و مزه يكي از مشهورترين آش‌هاي اين استان محسوب شود. اگر مي خواهيد اين آش خوشمزه را امتحان كنيد، بازديد از زنجان و جشنواره ملي آش ايراني را در ليست برنامه هاي سفر خود قرار دهيد. 
 


افزودن دیدگاه جدید