فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزهی مردمشناسی یاسوج
موزهی مردمشناسی یاسوج با عمری ۱۴ ساله و اشیایی چند هزار ساله یکی از اماکن دیدنی شهر یاسوج...
-
موزه تاریخ طبیعی (کردستان)
موزه ی تاریخ طبیعی سنندج به سال 1381 خورشیدی در محیطی با ابعاد چهارصد مترمربع در اداره ی...
-
موزه سکه (تهران)
موزه ی سکه یا موزه ی بانک سپه به تاریخ 1342خورشیدی توسط فرج الله آق اولی مدیرعاملِ وقت...
-
موزه تاریخ شهر آمل
موزه تاریخ شهر آمل در خیابان امام رضا (ع)، در جهت شرقی رودخانه هراز، جنب پل دوازده چشمه و پل معلق واقع شده است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
شیخ احمد جامی (خراسان)
شیخ احمد جامی معروف به زندهپیل عارف، شاعر و محقق نامدار سدهی نهم هجری است. وی در بیستوسوم...
-
صائب تبریزی (آذربایجان شرقی)
میرزا محمدعلی فرزند میرزا عبدالرحیم معروف به صائب در سال 999 هجری در تبریز متولد شد. پدرش بازرگانی...
-
محمود فرشچیان
محمود فرشچیان در سال 1308 شمسی در دیار هنرپرور اصفهان تولد یافت، پدرش حاج غلامرضا فرشچیان نمایندهی شرکت...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
قلیه ماهی
غذاهای محلی و سنتی مناطق جنوبی ایران جایگاه مهمی در فرهنگ غذایی کشور دارند. در این مناطق غذاهای بسیاری متناسب...
-
آبگوشت قُنبید
یکی از غذاهای محلی و بومی استان قم آبگوشت قنبید یا قنبیت است که از کلمۀ قُمنبیت به معنای نبات قم برگرفته شده است. نوع اقلیم و آب و هوای هر منطقه در شکلدهی به عادات فرهنگی مردمان ساکن در آن بسیار اثرگذار و درواقع یکی از عوامل کلیدی در شکلدهی به سنتها و آداب و رسوم مردمان، طبیعت است.
-
حلیم (هلیم)
حلیم (هلیم) نام غذایی بسیار لذیذ، مقوی و انرژیزاست که پخت آن در ایران و برخی دیگر از کشورهای خاورمیانه رواج دارد. ابتدا لازم است در باب این واژه و معانی مختلف آن اندکی توضیح دهیم.
-
ترخینه
با شروع فصل زمستان و هجوم سرمای شدید به مناطق کوهستانی کشور، بازار طبخ و تهیهی انواع غذاهای گرم و پرانرژی گرم خواهد بود
-
خورشت خلال
خورش خلال بادام یک خوراک کرمانشاهی است که از بادامهای خلال شده به همراه گوشت، زرشک سیاه و لیمو عمانی تهیه میشود