فرهنگ و هنر

موزه‌ها

  • مجموعه گنجعلی‎خان

    مجموعه گنجعلی‎خان

    مجموعه گنجعلی‎خان کرمان شامل میدان، بازار، مسجد، حمام، مدرسه، آب‎انبار و ضرابخانه است که به دستور «گنجعلی‎خان»، حاکم...

  • کاخ‌ موزه‌ی گرگان

    کاخ‌ موزه‌ی گرگان

    کاخ موزه گرگان که از مراکز فرهنگی شهر گرگان، مرکز استان گلستان، به ­شمار می رود تاريخ و...

  • خانه پیرنیا (موزه مردم شناسی نایین)

    خانه پیرنیا (موزه مردم شناسی نایین)

    خاندان پیرنیا دردوره قاجار، از جمله خانواده‎های سرشناس و بزرگی بودند که مردان بزرگی را در دامان خود...

  • خانه تاریخی ملک افضلی(موزه فرش اردکان)

    خانه تاریخی ملک افضلی(موزه فرش اردکان)

    خانه ای به جا مانده از دوران قاجار با پیشینه ای قریب به 150 سال، که محل زندگی آیت الله خاتمی (ره) و خانوداه ایشان بوده است. خانه آیت الله خاتمی در اوایل دهه 80 واگذار سازمان میراث فرهنگی شده و در سال 83 به موزه رجال و مفاخر اردکان تبدیل گردیده است

  • موزه دکتر حسابی 

    موزه دکتر حسابی 

    موزه دکتر حسابی، پس از فوت این فیزیک‌دان شهیر ایرانی، در سال ۱۳۷۱ در محل خانه او ایجاد شد.

    صنایع دستی

    اساطیر و مشاهیر

    • قیصر امین پور (خوزستان)

      قیصر امین پور (خوزستان)

      قیصر امین ­پور شاعر بزرگ معاصر ایران یکی از تاثیر­گذارترین شاعران دوره­ ی پس از انقلاب اسلامی است....

    • صائب تبریزی (آذربایجان شرقی)

      صائب تبریزی (آذربایجان شرقی)

      میرزا محمد‌علی فرزند میرزا عبدالرحیم معروف به صائب در سال 999 هجری در تبریز متولد شد. پدرش بازرگانی...

    • کیهان کلهر

      کیهان کلهر

      کیهان کلهر متولد سوم آذر 1342 در شهر اسلام‌آباد غرب یکی از شهرهای استان کرمانشاه است. او آهنگساز،...

    • وحشی بافقی (یزد)

      وحشی بافقی (یزد)

      مولانا شمس‌الدین محمد وحشی‌بافقی، از شعرای نیمه‌ی دوم قرن دهم هجری است. او در سال 939 هجری قمری...

      رقص و بازی‌های محلی

      غذای ایرانی

      • کلانه

        کلانه

        کلانه نوعی خوراک بهاره مربوط به استان کردستان است که در شهرهای مختلف این استان طبخ می‌شود. البته...

      • کلم پلو شیرازی

        کلم پلو شیرازی

        استان فارس دارای تمدنی ناب و آثار باستانی خارق ‌العاده و بی ‌نظیری است. مرکز این استان، شهر...

      • کشک زرد

        کشک زرد

        دیار سیستان در جنوب ایران از دیرباز به جنگاوری و دلاوری مردمانش شهره بوده است. به دلیل قرارگیری در منطقۀ مرزی ایران مردمان بلوچ این منطقه همواره در تهیۀ غذاهایی که به سرعت طبخ شود و بتوان از آن در جنگ‌ها استفاده کرد تبحر و شهرت خاصی داشته‌اند.

      • فلافل خوزستان 

        فلافل خوزستان 

        فلافل یکی از غذاهای لذیذ و بسیار مقوی است که معمولاً آن را به‌عنوان غذایی عربی و مربوط به مناطق جنوبی ایران می‌شناسند. این غذا امروزه به‌صورت فست فود در بسیاری از مراکز شهری در اکثر شهرهای ایران طبخ می‌شود

      • گنگر-بوله

        گنگر-بوله

        گنگر-بوله وله-تولیه-تره گ-پیچک-ذلق-پاغازه –گله گه: این گیاهان  در فصل بهار در ارتفاعات کوهستانی ایلام رش

        لباس محلی


        افزودن دیدگاه جدید