فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه سفال (آذربایجان شرقی)
اینجا موزه زنده سفال است. جایی که میتوان مراحل گوناگون ساخت سفالهای بومی تبریز را بر روی چرخ...
-
موزه پست و ارتباطات زاهدان (سیستان و بلوچستان)
موزهی پست و ارتباطات زاهدان در تاریخ 1387 هجری خورشیدی آغاز بهکار کرد. ساختمان این موزه که در...
-
موزه سنگ دزک (چهارمحال و بختیاری)
موزه ی سنگ دزک واقع در سیوپنج کیلومتری شهرکرد در سال 1394 در مجموعهی فرهنگی و تاریخی امیر...
-
موزه مفاخر فرهنگی و هنری مهاباد (آذربایجان غربی)
موزهی مفاخر فرهنگی و هنری مهاباد یا موزهی هیمن در واقع خانهی شاعر کُرد معروفی بهنام محمدامین شیخالاسلامی...
-
موزه مردم شناسی اشکذر
حمام باغستان با قدمت اواخر قاجار در محلهی باغستان اشکذر واقع شده است. بنا همچون دیگر حمامهای تاریخی زیر زمین و در فضایی به مساحت 280متر مربع ساخته شده است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
استاد علی اکبر مهدی پور دهکردی (چهارمحال و بختیاری)
شاید نام استاد علی اکبر مهدی پور دهکردی برای همگان نامی آشنا نباشد اما غالب ایرانیان هر ساله...
-
مولانا عبدالعلی بیرجندی (خراسان جنوبی)
مولانا عبدالعلی بیرجندی ریاضیدان و ستاره شناس سدههای نهم و دهم هجری قمری است. تاریخ تولد این عالم...
-
کیهان کلهر
کیهان کلهر متولد سوم آذر 1342 در شهر اسلامآباد غرب یکی از شهرهای استان کرمانشاه است. او آهنگساز،...
-
مهدی اخوان ثالث
مهدی اخوان ثالث شاعر سرشناس ایرانی به سال 1307 هجری شمسی در مشهد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
یک کاسه آش دوغ در روزهای سرد زمستان
استان اردبیل یکی از سردترین شهرهای ایران محسوب میشود که از غذاهای سنتی و محلی متناسب با شرایط...
-
آش شله؛ ردپای سنت در سفره مشهدیها
استان خراسان رضوی به واسطهی وجود حرم امام هشتم شیعان، یکی از مهمترین استانهای مذهبی ایران، دارای پیشینهای...
-
آبگوشت قُنبید
یکی از غذاهای محلی و بومی استان قم آبگوشت قنبید یا قنبیت است که از کلمۀ قُمنبیت به معنای نبات قم برگرفته شده است. نوع اقلیم و آب و هوای هر منطقه در شکلدهی به عادات فرهنگی مردمان ساکن در آن بسیار اثرگذار و درواقع یکی از عوامل کلیدی در شکلدهی به سنتها و آداب و رسوم مردمان، طبیعت است.
-
آش ديش ليخ (دندونك)
اين آش از غذاهاي سنتي استان زنجان است كه در شهرستانها و روستاهاي اطراف از ديرباز پخته ميشده.
-
مکش
با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویهی محلی