فرهنگ و هنر

موزه‌ها

  • موزه‌ی  آستانه مقدسه

    موزه‌ی آستانه مقدسه

    در سال ۱۳۱۴ خورشیدی برحسب دستور وزارت معارف و اوقاف برای نگاهبانی از اشیاء نفیسِ آستانه­ی حضرت معصومه...

  • موزه‌ی‌ پارینه سنگی زاگرس

    موزه‌ی‌ پارینه سنگی زاگرس

    وجود محوطه های پارینه سنگی متعدد در منطقه ی زاگرس و نیز شرایط مساعد این منطقه در اثر...

  • موزه‌ی مردم‌شناسی خلیج ‌فارس

    موزه‌ی مردم‌شناسی خلیج ‌فارس

    موزه‌ی مردم‌شناسی خلیج ‌فارس واقع در شهرستان بندرعباس در محوطه ی تاریخی برکه‌های باران در سه طبقه با...

  • موزه هگمتانه

    موزه هگمتانه

    موزه ی تاریخی هگمتانه در دامنه های شرقی زاگرس مرکزی و در مرکز شهر همدان قرار گرفته است....

  • موزه وقف بیرجند

    موزه وقف بیرجند

    موزه وقف بیرجند یک موزه فرهنگی و تاریخی در شهر بیرجند است که در سال ۱۹۹۱ تأسیس شده است. هدف این موزه حفظ و نمایش آثار تاریخی و فرهنگی شهر بیرجند است.

    صنایع دستی

    اساطیر و مشاهیر

    • عیسی قلی پور (خراسان شمالی)

      عیسی قلی پور (خراسان شمالی)

      حاج عیسی قلی­ پور مشهور به عیسی بخشی متولد 1321 روستای سلاخ بخش مرکزی بجنورد و پیشکسوت و...

    • محمد‌رضا لطفی (گلستان)

      محمد‌رضا لطفی (گلستان)

      محمد‌رضا لطفی ردیف‌دان، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، نوازنده‌ی برجسته‌ی تار، سه‌تار ، کمانچه، پژوهشگر و مدرس موسیقی‌سنتی ایران به‌تاریخ 17...

    • ابوالحسن صدیقی

      ابوالحسن صدیقی

      ابوالحسن صدیقی مجسمه‌ساز و نقاش شهیر ایرانی به‌سال 1276 شمسی در تهران متولد شد. ابوالحسن دوران دبستان را...

    • مهدی اخوان ثالث

      مهدی اخوان ثالث

      مهدی اخوان ثالث شاعر سرشناس ایرانی به سال 1307 هجری شمسی در مشهد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و...

      رقص و بازی‌های محلی

      غذای ایرانی

      • خوراک‌های در حال فراموشی گیلکی

        خوراک‌های در حال فراموشی گیلکی

        میرزا قاسمی، باقالا قاتق، ماهی شکم پر و فسنجان، غذاهای معروف کیلگی هستند که بیشتر مردم آن را می...

      • کله پاچه

        کله پاچه

        کله پاچه یکی از غذاهای مورد علاقه‌ ی ایرانیان است که معمولاً در رستوران‌ های خاصی به نام...

      • خورشت ماست 

        خورشت ماست 

        خورشت ماست، یکی از خوراکی‌های محلی محبوب اصفهان است

      • حلوا چهارمغز (حلوا هلری)

        حلوا چهارمغز (حلوا هلری)

        حلوا هلری یک از دسرهای بسیار لذیذ و خوش عطر هرمزگان است و ترکیبی از ساگو، شکر، روغن حیوانی، هل، نشاسته، زعفران، مغز بادام‌زمینی، پسته، بادام و گردو… می‌باشد.

      • مکش

        مکش

        با استفاده از مواد اولیه‌ای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویه‌ی محلی

        لباس محلی


        افزودن دیدگاه جدید