فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزهی آستانه مقدسه
در سال ۱۳۱۴ خورشیدی برحسب دستور وزارت معارف و اوقاف برای نگاهبانی از اشیاء نفیسِ آستانهی حضرت معصومه...
-
موزهی پارینه سنگی زاگرس
وجود محوطه های پارینه سنگی متعدد در منطقه ی زاگرس و نیز شرایط مساعد این منطقه در اثر...
-
موزهی مردمشناسی خلیج فارس
موزهی مردمشناسی خلیج فارس واقع در شهرستان بندرعباس در محوطه ی تاریخی برکههای باران در سه طبقه با...
-
موزه هگمتانه
موزه ی تاریخی هگمتانه در دامنه های شرقی زاگرس مرکزی و در مرکز شهر همدان قرار گرفته است....
-
موزه وقف بیرجند
موزه وقف بیرجند یک موزه فرهنگی و تاریخی در شهر بیرجند است که در سال ۱۹۹۱ تأسیس شده است. هدف این موزه حفظ و نمایش آثار تاریخی و فرهنگی شهر بیرجند است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
عیسی قلی پور (خراسان شمالی)
حاج عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی متولد 1321 روستای سلاخ بخش مرکزی بجنورد و پیشکسوت و...
-
محمدرضا لطفی (گلستان)
محمدرضا لطفی ردیفدان، موسیقیدان، آهنگساز، نوازندهی برجستهی تار، سهتار ، کمانچه، پژوهشگر و مدرس موسیقیسنتی ایران بهتاریخ 17...
-
ابوالحسن صدیقی
ابوالحسن صدیقی مجسمهساز و نقاش شهیر ایرانی بهسال 1276 شمسی در تهران متولد شد. ابوالحسن دوران دبستان را...
-
مهدی اخوان ثالث
مهدی اخوان ثالث شاعر سرشناس ایرانی به سال 1307 هجری شمسی در مشهد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
خوراکهای در حال فراموشی گیلکی
میرزا قاسمی، باقالا قاتق، ماهی شکم پر و فسنجان، غذاهای معروف کیلگی هستند که بیشتر مردم آن را می...
-
کله پاچه
کله پاچه یکی از غذاهای مورد علاقه ی ایرانیان است که معمولاً در رستوران های خاصی به نام...
-
حلوا چهارمغز (حلوا هلری)
حلوا هلری یک از دسرهای بسیار لذیذ و خوش عطر هرمزگان است و ترکیبی از ساگو، شکر، روغن حیوانی، هل، نشاسته، زعفران، مغز بادامزمینی، پسته، بادام و گردو… میباشد.
-
مکش
با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویهی محلی