فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه آذربایجان
موزه آذربایجان شامل گنجینهای غنی و پربار از آثار و اشیای حاصل از کاوشهای باستانشناسی و همچنین یافتههای...
-
موزه علوم زمین (مشهد)
ساخت پارک موزه ی علوم زمین به سال 1385 در مساحتی بالغ بر 450 متر مربع در سازمان...
-
موزه گرمابه و تاریخ شهر فاروج (خراسان شمالی)
موزه-گرمابه فاروج در سال 1388 خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و چندی بعد با کاربری...
-
عمارت طاهری (موزه مردم شناسی)
بوشهر شهری قدیمی است، شاهدش بقایای شهر «راماردشیر»، آرامگاه «گوردختر» و «قبرستان شغاب» است که قدمتشان به دوره...
-
موزه شیروان
موزۀ تاریخ شهر شیروان یکی از موزههای نسبتاً جدید در استان خراسان شمالی است. شیروان یکی از شهرهای کهن این استان است که به دلیل سابقۀ دراز سکونت بشر در آن همواره ضرورت وجود موزهای برای روایت این تاریخ احساس میشده است. چرا که عموم نسل جوان منطقه از تاریخ شهرشان آگاهی چندانی ندارند. از این رو، در سال 1394 موزهای با عنوان موزه تاریخ شهر شیروان تأسیس شد که امروزه به یکی از اصلیترین دیدنیهای این شهر بدل شده است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
حسن کامکار (کردستان)
حسن کامکار زادهی اول فروردین 1302 در شهر سنندج است. او موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و بنیانگذار گروه موسیقی...
-
شیخ احمد جامی (خراسان)
شیخ احمد جامی معروف به زندهپیل عارف، شاعر و محقق نامدار سدهی نهم هجری است. وی در بیستوسوم...
-
مجید سمیعی
مجید سمیعی پزشک و جراح بهتاریخ 29 خرداد 1316 شمسی در تهران متولد شد. او تحصیلات خود را...
-
بهرام بیضایی
بهرام بیضایی نویسنده و کارگردان ایرانی به تاریخ پنجم دیماه 1317 در تهران متولد شد. پدرش شاعری آرانی...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
آش شله؛ ردپای سنت در سفره مشهدیها
استان خراسان رضوی به واسطهی وجود حرم امام هشتم شیعان، یکی از مهمترین استانهای مذهبی ایران، دارای پیشینهای...
-
باقِلا قاتُق
تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی...
-
کشک زرد
دیار سیستان در جنوب ایران از دیرباز به جنگاوری و دلاوری مردمانش شهره بوده است. به دلیل قرارگیری در منطقۀ مرزی ایران مردمان بلوچ این منطقه همواره در تهیۀ غذاهایی که به سرعت طبخ شود و بتوان از آن در جنگها استفاده کرد تبحر و شهرت خاصی داشتهاند.
-
کتلت یا شامیکباب
کتلت یا شامیکباب از پرطرفدارترین و لذیذترین غذای سنتی و فست فودی در ایران است. این غذا را میتوان بهعنوان غذای اصلی، پیشغذا، غذای سفر یا ساندویچ سرد یا گرم سرو کرد.
-
نان چایی زنجان
نان چايي که به زبان محلي چای چورگی نامیده میشود تنها يكي از خوراکیهای خوشمزه و لذيذ زنجان است.