فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه آذربایجان
موزه آذربایجان شامل گنجینهای غنی و پربار از آثار و اشیای حاصل از کاوشهای باستانشناسی و همچنین یافتههای...
-
موزه سفال (آذربایجان شرقی)
اینجا موزه زنده سفال است. جایی که میتوان مراحل گوناگون ساخت سفالهای بومی تبریز را بر روی چرخ...
-
موزه عصارخانه شاهی
عصارخانه شاهی کارخانه قدیمی روغنگیری بوده و از عصر صفویه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مشغول به کار بوده و از سال 92 به عنوان موزه افتتاح شده است.
-
موزه حمام گرده
موزۀ حمام گرده متعلق به دوران صفویه یکی از آثار تاریخی شهر میمه است که به موزه مردم شناسی تبدیل شده است. این حمام با مساحتی حدود 300 متر مربع در مجاورت مسجد جامع به شماره 14195 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
-
موزه تاریخ طبیعی بیرجند
موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند در سال بر اساس تصمیم اتخاذشده در سال 1381 در محل باغ شوکتآباد بیرجند راهاندازی شد. برپایی این موزه حاصل مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه شهر بیرجند، هیئت امنای عمارت و باغ شوکت آباد بود. موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند بعد از موزۀ شهدا دومین موزهای است که با مشارکت دیگر سازمانهای دولتی در این شهر تأسیس میشود. مرمت و سازماندهی عمارتی که امروزه موزه در آن واقع شده از سال 1378 آغاز شد و در سال 1382 به پایان رسید.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
ابوسهل بیژن کوهی (مازندران)
ابوسهل بیژن بن رستم کوهی، ریاضیدان و ستارهشناس ایرانی اهل تبرستان (مازندران) بهطور قطع در نیمهی دوم قرن...
-
داریوش بزرگ
داریوش اول یکی از شاهان قدرتمند امپراطوری هخامنشی بود. سلطنت او با شورش هایی در سراسر ایران آغاز...
-
علی اصغر بهاری
استاد علی اصغر بهاری هنرمند چیره دست و بزرگوار ساز اصیل و پرقِدمت کمانچه است. در مورد تولدش...
-
فرح اصولی (زنجان)
فرح اصولی نقاش معاصر و نوگرای ایرانی به سال 1332 خورشیدی در زنجان به دنیا آمد. سبک نقاشی...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
آش رشته
در ایران وقتی میگوییم آش در اکثر موارد مقصودمان آش رشته است، چرا که به دلیل محبوبیت و...
-
باقِلا قاتُق
تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی...
-
سوغات اصفهان گز
گز، شیرینی مخصوص اصفهان است که مالکیت فکری آن به عنوان «گز اصفهان» در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده است.
-
مکش
با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویهی محلی