فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه آیینه و روشنایی یزد
موزهی آیینه با نام عمارت قصرآیینه نیز مشهور است و یکی از جذاب ترین موزه های شهر یزد...
-
موزه چهلستون (اصفهان)
باغ چهلستون از جمله باغهای وسیعی است که در دوره ی سلطنت شاه عباس  اول (996-1038 هجری) در...
-
موزه پست و ارتباطات زاهدان (سیستان و بلوچستان)
موزهی پست و ارتباطات زاهدان در تاریخ 1387 هجری خورشیدی آغاز بهکار کرد. ساختمان این موزه که در...
-
موزه شیروان
موزۀ تاریخ شهر شیروان یکی از موزههای نسبتاً جدید در استان خراسان شمالی است. شیروان یکی از شهرهای کهن این استان است که به دلیل سابقۀ دراز سکونت بشر در آن همواره ضرورت وجود موزهای برای روایت این تاریخ احساس میشده است. چرا که عموم نسل جوان منطقه از تاریخ شهرشان آگاهی چندانی ندارند. از این رو، در سال 1394 موزهای با عنوان موزه تاریخ شهر شیروان تأسیس شد که امروزه به یکی از اصلیترین دیدنیهای این شهر بدل شده است.
-
موزه تاریخ طبیعی بیرجند
موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند در سال بر اساس تصمیم اتخاذشده در سال 1381 در محل باغ شوکتآباد بیرجند راهاندازی شد. برپایی این موزه حاصل مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه شهر بیرجند، هیئت امنای عمارت و باغ شوکت آباد بود. موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند بعد از موزۀ شهدا دومین موزهای است که با مشارکت دیگر سازمانهای دولتی در این شهر تأسیس میشود. مرمت و سازماندهی عمارتی که امروزه موزه در آن واقع شده از سال 1378 آغاز شد و در سال 1382 به پایان رسید.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
آذرتاش آذرنوش (قم)
آذرتاش آذرنوش مولف و محقق در زبان و ادبیات عرب، مدیر بخش ادبیات عرب در مرکز دایرهالمعارف بزرگ...
-
حافظ
خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی فرزند بهاالدین معروفترین شاعر و عارف قرن هشتم و یکی از چهارتن از...
-
حسن کامکار (کردستان)
حسن کامکار زادهی اول فروردین 1302 در شهر سنندج است. او موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و بنیانگذار گروه موسیقی...
-
محمود فرشچیان
محمود فرشچیان در سال 1308 شمسی در دیار هنرپرور اصفهان تولد یافت، پدرش حاج غلامرضا فرشچیان نمایندهی شرکت...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
کوفته محبوب تبریزیها
عادات غذایی استان آذربایجان شرقی بیانگر فرهنگ، نگرش و البته میزان درآمد افراد منطقه ی شمال غرب ایران...
-
عدس پلو
عدس پلو یکی از غذاهای بسیار محبوب در سفره ایرانی است عطروطعم جادویی برنج ایرانی کنار طعم جذاب عدس و بقیه مواد مورد استفاده در این غذا لذت بینظیری را برای مهمانها به ارمغان میآورد.
-
مکش
با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویهی محلی