فرهنگ و هنر
موزهها
-
باغ موزه قصر
در دوران قاجار بنایی در تهران ساخته شد که قصر قاجار نام گرفت. قصری که یکی از قدیمیترین...
-
بقعهی شیخ شهاب الدین اهری
شیخ شهاب الدین محمود اهری از عرفای معروف قرن هفتم و هشتم هجری قمری بوده است. بنای این...
-
موزه مردم شناسی کوهدشت (لرستان)
شناخت شکل ها، قیافه ها و معیارهای مردم یک منطقه ی خاص، لباسی که این مردم می پوشند...
-
موزه هنرهای معاصر صنعتی (کرمان)
موزه ی هنرهای معاصر کرمان واقع در خیابان شریعتی این شهر است. برخی این موزه را پس از...
-
خانه صالحی(موزه لباس های سنتی و آیینی ایران)
این خانه دارای دو بخش اندرونی و بیرونی است. بخش بیرونی آن دارای یک حیاط مرکزی و هشت اتاق در سه ضلع شمالی، غربی و شرقی است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
شیخ بهایی (اصفهان)
بهاءالدین محمد عاملی مشهور به شیخ بهایی از دانشمندان بهنام عهد شاه عباس صفوی است. وی در سال...
-
مولانا عبدالعلی بیرجندی (خراسان جنوبی)
مولانا عبدالعلی بیرجندی ریاضیدان و ستاره شناس سدههای نهم و دهم هجری قمری است. تاریخ تولد این عالم...
-
بابا طاهر (همدان)
باباطاهر از شاعران عارف سدهی پنجم است که اصالت همدانی دارد. او در دوران حاکمیت طغرل بیک سلجوقی...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
کوفته تبریزی
عادات غذایی مردم استان آذربایجان شرقی، بیانگر فرهنگ، نگرش و البته میزان درآمد افراد منطقه ی شمال غرب...
-
آش ديش ليخ (دندونك)
اين آش از غذاهاي سنتي استان زنجان است كه در شهرستانها و روستاهاي اطراف از ديرباز پخته ميشده.
-
کاتغ ماهی(خورش ماهی)
کاتغ ماهی(خورش ماهی) از غذاهای بومی جزیره هرمز است که ماده اصلی آن را ماهی تشکیل می دهد این غذا از خورشت های قدیمی هرمزگان است که امروزه با اندکی تغییرات پخت میشود .
-
حلوا چهارمغز (حلوا هلری)
حلوا هلری یک از دسرهای بسیار لذیذ و خوش عطر هرمزگان است و ترکیبی از ساگو، شکر، روغن حیوانی، هل، نشاسته، زعفران، مغز بادامزمینی، پسته، بادام و گردو… میباشد.
-
کتلت یا شامیکباب
کتلت یا شامیکباب از پرطرفدارترین و لذیذترین غذای سنتی و فست فودی در ایران است. این غذا را میتوان بهعنوان غذای اصلی، پیشغذا، غذای سفر یا ساندویچ سرد یا گرم سرو کرد.