رفتن به محتوای اصلی

باقِلا قاتُق

22

اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی و به تبع آن تنوع غذاهای محلی با طعم‌ های بی ‌نظیر گردیده است. باقلا قاتق یکی از مشهورترین و لذیذترین غذاهای محلی و سنتی گیلان است که در شهرهای دیگر ایران نیز طرفداران زیادی دارد. این خورش به اسامی باقالا قاتق، باقالا خورش و خورش گل در چمن معروف است. این غذا به دلیل سادگی و هزینه ‌ی کم در اکثر مواقع در میان خانواده های شمالی طبخ می شود.

باقلا قاتق از محبوب ترین غذاهای گیلانی است که گاه به عنوان پیش غذا نیز مصرف می شود و به دلیل تخم مرغ و لوبیای موجود در آن سرشار از پروتئین است. این خورش غذایی ساده، خوش عطر و خوش طعم است که از لوبیای کشاورزی یا لوبیای رشتی (نوعی باقالی یا لوبیای مخصوص محلی شمال ایران است که در گویش گیلکی به آن پاچ باقالا می گویند.) به همراه سیر، شوید، ادویه جات و روغن تهیه  می ‌شود. پس از پختن و جا افتادن خورش، روی آن تخم‌مرغ می ‌شکنند. این خورش لذیذ همراه با پلو یا‌‌ همان کَتِه ‌ی معروف گیلانی، سیرترشی، زیتون پرورده، ماهی شور و ماست و خیار سرو می ‌شود.

برچسب‌ها

فرهنگ و هنر

افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.