رفتن به محتوای اصلی

باقِلا قاتُق

23

تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی با طعم‌های بی‌نظیر در این استان گردیده است. باقلا قاتق یکی از مشهور ترین و لذیذترین غذاهای محلی و سنتی گیلان و شهرهای شمال ایران است که در شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد. این خورش به اسامی باقالا قاتق، باقالا خورش و خورش گل در چمن معروف است که به سبب سادگی و کم هزینگی در اکثر اوقات در میان خانواده های شمالی طبخ می شود. 
باقلا قاتق یکی از محبوب ترین غذاهای گیلانی به شمار می رود که گاه به عنوان پیش غذا نیز میل می شود و به سبب استفاده از تخم مرغ و لوبیا در آن، سرشار از پروتئین است. این خورش خوش عطر، غذایی ساده و خوش طعم است که ترکیبی از لوبیای کشاورزی یا لوبیای رشتی (در گویش گیلکی به آن پاچ باقالا می گویند: نوعی باقالی یا لوبیای مخصوص محلی شمال ایران است) به همراه سیر، شوید، ادویه جات و روغن تهیه شده و پس از جا افتادن خورش، روی آن تخم‌مرغ می‌شکنند. این خورش لذیذ همراه با پلو یا‌‌ همان کَتِه معروف گیلانی، سیرترشی، زیتون پرورده، ماهی شور، ماست و خیار سرو می‌شود.

باقلاقاتق، یک خورش بسیار مقوی است که با ساده‌ترین و کمترین مواد لازم، طبخ می‌شود. این خورش دارای فیبر و پروتئین فراوانی است و به همین علت، یکی از غذاهای محبوب گیاهخواران به شمار می رود.

سایر مطالب
  • میرزا قاسمی 
    میرزا قاسمی 

افزودن دیدگاه جدید

درباره نحوه ثبت دیدگاه

نمایش ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • تارنماها و رایانامه‌ها به طور خودکار به لینک تیدیل می‌شوند.