زرشک پلو با مرغ

27

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در اکثر مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود. این غذا که طبخ آن نسبت به سایر غذاهای مجلسی آسان‌تر و سریع‌تر است تقریباً پایه‌ی ثابت اکثر مهمانی‌های خانوادگی و فامیلی است. برای تهیه‌ی این غذا ابتدا باید مرغ را به قطعات بزگ مجلسی تقسیم و آن را با موادی چون نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌ دار کرد. این قطعات مرغ اگر مدتی پیش از طبخ داخل مواد بماند طعم بهتری به غذا خواهد داد.

قطعات مرغ را سپس در پیاز و سیر سرخ می‌کنند تا کاملاً طلایی شود و پس از آن به آن ادویه و رب گوجه فرنگی می‌افزایند. پس از این  که رب کاملاً به خورد مرغ رفت، مقدار لازم آب به غذا اضافه می‌کنند و آن را روی حرارت ملایم قرار می‌دهند تا جا بیفتد. آب زیاد این غذا را بدطعم می‌کند. مزه‌دارکردن مرغ پیش از طبخ باعث از بین رفتن بوی زهم و خوش طعم شدن غذا می‌شود که البته می‌توان این کار را با افزودن سایر مواد از جمله کرفس و هویج یا سبزیجاتی چون جعفری نیز انجام داد. وقتی گوشت نرم شد و آب به‌صورت سس درآمد، می‌توان آن را سرو کرد.

برای آماده کردن زرشک پلو هم پس از آبکش کردن برنج به‌صورت معمول، مقداری زرشک را که از پیش خیس خورده تف می-دهند و با افزودن زغفران آن را به برنج اضافه می‌کنند. هنگام دم کردن یک لایه برنج و یک لایه مرغ به قابلمه اضافه می‌کنند و سپس می‌گذارند تا غذا روی حرارت ملایم دم بکشد. در نهایت، هنگام کشیدن غذا در بشقاب، روی آن مقداری پلوی زعفرانی نیز می‌ریزند. 
 


افزودن دیدگاه جدید