فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزهی آبگینه و سفالینه
موزهی آبگینه یکی از موزههای شهر تهران است. این موزه در ساختمانی زیبا و تاریخی متعلق بهدوران قاجاریه...
-
موزه باستان شناسی و مردم شناسی مسجد سلیمان
در موزه مردمشناسی و باستانشناسی مسجد سلیمان سعی گردیده در این موزه بطور کامل زندگی عشایری به نمایش گذاشته شود
-
موزه مردم شناسی کویر نائین
موزۀ مردمشناسی کویر نایین یا خانۀ پیرنیا در شهر نایین، استان اصفهان واقع شده است. این بنا از دوران صفوی برجای مانده و در خیابان 25 شهریور، در مقابل مسجد جامع تاریخی شهر نایین واقع شده است. خانۀ پیرنیا پس از سالها به الگوی معماری خانههای تاریخی در کویر تبدیل شده است. این خانه در آغاز محل سکونت حاکم شهر نایین بود. نخستین مالک این بنا فردی به نام قاضی نورالهدی، جد خاندان دکتر حسین فاطمی، بود. میرزا احمدخان پیرنیا، حاکم نایین در دوران قاجار، مالک بعدی این بنای دیدنی شد و به این شکل خانه به خاندان پیرنیا رسید.
-
موزه مردم شناسی اشکذر
حمام باغستان با قدمت اواخر قاجار در محلهی باغستان اشکذر واقع شده است. بنا همچون دیگر حمامهای تاریخی زیر زمین و در فضایی به مساحت 280متر مربع ساخته شده است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
جلال آل احمد (البرز)
جلال الدین سادات آل احمد، معروف به جلال آل احمد، فرزند سید احمد حسینی طالقانی به تاریخ دوم...
-
بهجت صدر (مرکزی)
بهجت صدر نقاش نوگرای ایرانی متولد خرداد ماه 1303 خورشیدی در شهر اراک است. خانوادهاش در سال 1309...
-
عبدالحسین زرینکوب (لرستان)
عبدالحسین زرینکوب ادیب، تاریخنگار، منتقد ادبی، نویسنده و مترجم بهتاریخ 27 اسفند 1301 در شهرستان بروجرد در استان...
-
فرح اصولی (زنجان)
فرح اصولی نقاش معاصر و نوگرای ایرانی به سال 1332 خورشیدی در زنجان به دنیا آمد. سبک نقاشی...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
آشی برای تمام فصول!
استان یزد در منطقه کویری ایران قرار گرفته و این به معنای زمستانهای سرد و نسبتا مرطوب و...
-
کلم پلو شیرازی
استان فارس دارای تمدنی ناب و آثار باستانی خارق العاده و بی نظیری است. مرکز این استان، شهر...
-
بستنی سنتی
بستنی سنتی یکی از قدیمیترین و معروفترین دسرهای خوشمزه و سنتی ایران است که در همهجا طرفداران بسیاری دارد. در تهیه این بستنی دلچسب از موادی نظیر شیر، تخم مرغ، زعفران، گلاب، شکر، وانیل و آرد ثعلب، خامه و پسته استفاده میشود.
-
گنگر-بوله
گنگر-بوله وله-تولیه-تره گ-پیچک-ذلق-پاغازه –گله گه: این گیاهان در فصل بهار در ارتفاعات کوهستانی ایلام رش
-
خورشت خلال
خورش خلال بادام یک خوراک کرمانشاهی است که از بادامهای خلال شده به همراه گوشت، زرشک سیاه و لیمو عمانی تهیه میشود